U17-es csapatunk Németországba utazott

2019.05.10 és 12 között a Siófoki Bányász SE U17-es csapata 18 fővel (16 mezőnyjátékos, 2 kapus; vezetőedző: Gruber György) a németországi Straubingba utazott az FsV Straubing sportegyesület meghívására. A pénteki nap 18:30-kor edzőmérkőzést játszottunk a vendéglátónk U17-es csapata ellen. A hazai csapat részéről maximális odafigyeléssel készültek a mérkőzésre, médiában hirdették a mérkőzést, illetve a két ország himnuszát is lejátszották a kezdő sípszó előtt.

A mérkőzés eredménye siófoki sikerrel zárult, FsV Straubing-Siófoki Bányász SE 1:5 (gólszerzők: Gyárfás, Buzsáki, Kiss, Gruber).

 

A szombati napon Augsburgba utazott a csapat. Délelőtt folyamán személyes találkozót szerveztünk Dárdai Pállal, a Hertha BSC vezetőedzőjével, akivel rövid beszélgetés után közös fotózás történt.

 

 

Délután megtekintettük az FC Augsburg-Hertha BSC Bundesliga mérkőzést az augsburgi WWK Arenaban 30.000 néző társaságában. Egy rendkívül izgalmas, gólgazdag mérkőzésen sikerült kiszurkolni a Hertha győzelmét.

 

A mérkőzés után úton vissza Straubingba, sikerült megtekinteni Münchenben az Allianz Arénát, ahol egy csapatképet készítettünk.

 

Komoly szakmai tapasztalatot és felejthetetlen élményt jelentett az edzőmérkőzés és a Bundesliga mérkőzés megtekintése, kiemelten a magyar vonatkozású szereplőknek köszönhetően.

Reményeink szerint egy hosszútávú kapcsolat alakul ki a két egyesület között, ennek eredményeként augusztusban ők látogatnak hozzánk.